Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیج دانشجویی ۲۷ دانشگاه کشور طی نامه‌ای به رئیس بانک مرکزی نکاتی را درباره عواقب دریافت وام از صندوق بین‌المللی پول یادآور شدند.

به گزارش حوزه تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، بسیج دانشجویی ۲۷ دانشگاه کشور؛ طی نامه‌ای به همتی رئیس کل بانک مرکزی؛ نکاتی را در مورد عواقب تقاضای وام از صندوق بین المللی پول یادآور شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این نامه به شرح زیر است:

"بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای دکتر همتی

ریاست محترم بانک مرکزی 

سلام علیکم

پیرو صحبت های جنابعالی در مورد تقاضای وام از صندوق بین المللی پول لازم دانستیم نکاتی را بیان کنیم. امید است جنابعالی و مجموعه تیم اقتصادی دولت به آن ها توجه کنید.  

طبق نص صریح اصل 80 قانون اساسی دولت برای اخذ وام های خارجی نیازمند مصوبه مجلس است. اخذ این وام بدون مصوبه مجلس زیرپا گذاشتن قانون رسمی کشور است.

مسئله دیگری که در اینجا قابل طرح است نگرانی از تبعات اخذ این وام است. همانطور که می دانید طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، کشورهای وام گیرنده همواره با مشکل بازپرداخت بدهی ها مواجه هستند و تجربه تلخی از بحران بدهی ها دارند. تجربه نامطلوب کشورهایی همچون آرژانتین در این زمینه قابل ذکر است. 

رهبری معظم انقلاب نیز در زمینه اخذ وام از نهاد های خارجی در فروردین ماه 1397 فرمودند: "در دولت‌های مختلف، چندبار می‌خواستند از بانک جهانی یا صندوق بین‌المللی پول، وام بگیرند، بنده نگذاشتم؛ جلویش را گرفتم؛ مقدّمات را فراهم کرده بودند که این کار را انجام بدهند. اینکه ما از بیگانه طلب بکنیم و متعهّدِ در مقابل بیگانه بشویم، این خطای بزرگی است؛ باید اقتصاد درون‌زا باشد."

از سویی دیگر باتوجه به تحریم های ظالمانه مالی که علیه کشورمان اعمال شده است، جمهوری اسلامی امکان استفاده از مبلغ دلاری این وام را ندارد و باید از سازوکارهای معیوبی همچون اینستکس استفاده کند که این خود مشکل مضاعفی در استفاده از این وام است. 

از طرفی با توجه به نفوذ کشورهای غربی در صندوق بین المللی پول نگرانی هایی زیادی بابت اعمال فشار سیاسی و اقتصادی به جمهوری اسلامی از طریق الزاماتی که به بهانه این وام برای کشورمان ایجاد می شود وجود دارد.

نگرانی بعدی که وجود دارد بار مالی این وام است که با توجه عمر باقیمانده از دولت فعلی، عملا روی دوش دولت دوازدهم خواهد بود. باتوجه به استفاده بی رویه از منابع صندوق توسعه ملی و دیگر منابعی که دولت فعلی از جیب دولت های آینده خرج کرده است اخذ این وام فشار مالی گسترده تری را روی دولت های آینده خواهد آورد. 

امید است شما و همکارانتان در تیم اقتصادی دولت با پیدا کردن منابع مالی جدید برای گذار از شرایط سخت، کشور را به لبه این پرتگاه نبرید.

والسلام علیکم و الرحمه ا...

بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت
بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی
بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس
بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد
بسیج دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
بسیج دانشجویی دانشگاه مذاهب اسلامی
بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان تهران
بسیج دانشجویی دانشگاه جامع امام حسین (ع)
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضایی
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی مالک اشتر
بسیج دانشجویی دانشگاه پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران
بسیج دانشجویی دانشگاه آل طه
بسیج دانشجویی دانشگاه شهید شمسی پور
بسیج دانشجویی دانشگاه صدرا
بسیج دانشجویی دانشکده نقشه برداری وزارت دفاع
بسیج دانشجویی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
بسیج دانشجویی دانشگاه معماری و هنر پارس
بسیج دانشجویی دانشگاه سوره
بسیج دانشجویی دانشگاه فنی انقلاب اسلامی
بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی واحد تهران
بسیج دانشجویی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری 
بسیج دانشجویی دانشکده فنی شریعتی
بسیج دانشجویی مدرسه عالی شهید مطهری
بسیج دانشجویی دانشگاه پردیس خواهران امام صادق (ع)
بسیج دانشجویی دانشکده نفت تهران
بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز" 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: صندوق بین المللی پول بانک مرکزی وام دانشگاه وام از صندوق بین المللی پول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران بسیج دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۹۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرزاد جهان‌بین در مراسم تجلیل و تقدیر از استادان و معلمان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با تبریک روز معلم و گرامیداشت سالروز شهادت استاد فرزانه شهید مرتضی مطهری، با اشاره به حدیث امیرالمومنین حضرت علی علیه‌السلام با تأکید بر اینکه دانایی باید توانایی به همراه بیاورد، عنوان کرد: تحلیل روند شرکت در کنکور در بیست سال رنشان می‌دهد اقبال مردم به آموزش عالی کم شده و از دلایل اصلی آن ناتوانی نظام آموزش عالی در پیوند دانایی و توانایی بوده است.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به خطر جایگزینی آموزش غیررسمی با آموزش رسمی افزود: وقتی یک سیستم به حد اشباع می‌رسد در قوس نزول و سقوط می‌افتد و اگر نتوان با تحلیل درست گذشته، ایده جدیدی ارائه کرد و سیستم را در منحنی جدیدی قرار داد، کار آن سیستم تمام است.

عضو شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها با اشاره به سخنرانی ۱۸ فروردین دکتر طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه جامع دارای چهار رکن است، خاطرنشان کرد: باید نظام تربیتی، نظام علمی، نظام فرهنگی و نظام فناوری در دانشگاه باید باهم باشند و این ایده جدید نجات‌بخش آموزش عالی است.

جهان‌بین متذکر شد: تربیت تخصصی براساس آمایش سرزمینی و تلفیق تئوری با عمل و قدرت استفاده دانش برای حل مسائل مردم و قراردادن آن در خدمت منافع آنها از ارکان این ایده جدید و آموزش عالی است، چراکه دانش‌آموختگان براساس نیاز‌ها و ظرفیت‌های موجود در منطقه امکان بهره‌برداری درست و مناسب از دانش خود را کسب خواهد کرد.

وی با اشاره به نظام فرهنگی و تربیتی بیان کرد: خواسته جامعه و خانواده‌ها از آموزش عالی فراهم بودن محیطی سالم و ارزشی برای پرورش و تربیت نسلی فرهیخته، امیدوار، باکرامت، قانونمند، دارای اعتماد به نفس، سختکوش و ... است.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در دانشگاه باید از حافظه‌محور بودن عبور کرد و به یادگیری عمیق و کاربردی رسید، دانشگاه باید محل پرورش ذهن تحلیلی برای دانشجویان باشد و مهارت توانایی حل مسائل جدید با استفاده از داشته‌های موجود را به آنها بدهد و آنها را از ساده‌انگاری در فهم و‌حل مسائل برهاند و این امر در سایه توجه به نظام فرهنگی و تربیتی شکل می‌گیرد.

جهان‌بین مطرح کرد: اگر این چهار نظام در کنار یکدیگر قرار بگیرد و به صورت همزمان در دانشگاه اجرا شود، آموزش عالی تعالی خواهد داشت و از بحران خارج خواهد شد.

به گزارش آنا، تجدیدمیثاق با شهدای گمنام واحد زاهدان، دیدار و گفت‌وگو با معلمان مدارس سما به مناسبت روز معلم، دیدار و گفت‌وگو با استادان همیار فرهنگ، دیدار با فعالان تشکل‌ها و کانون‌ها و بسیج دانشجویی و حضور در منزل هیئت علمی تازه درگذشته، مرحوم دکتر سرگلزایی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • میزان ارز دانشجویی اعلام شد+ جزئیات تازه در خصوص نحوه دریافت
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی
  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • حزب‌الله: خیزش دانشجویی در غرب، دروغ‌ بودن ادعای دموکراسی دولت‌ آنها را فاش کرد
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • مشت آهنین علیه خیزش دانشگاهیان آمریکا اثرگذار نیست/ فعال شدن بسیج دانشجویی این بار در ایالات متحده
  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • نامه رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) به دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا